15 Kasım 2013 Cuma

0-5 Yaş Arası Çocukların %80i İnterneti Kullanıyor | Sosyal Medya

Deniz Şenyuva tarafından 17 Mart 2011 tarihinde yayınlanmıştır. - 09:50


Kategoriler: Haberler • Sosyal Medya • Teknoloji ? Yorum yapın


İnternet kullanımının her geçen gün artması, internet kullanım yaşının da her geçen gün aşağıya çekilmesini beraberinde getiriyor. Amerika?da yapılan yeni bir araştırma ise yaş konusunda sınırları zorlar nitelikte! Amerika?da 0-5 yaş arasında internet kullanan çocukların yaklaşık %80?inin en azından haftada bir kez interneti kullandığı belirtildi.


En son yapılan yedi çalışmanın verilerinin kullanıldığı rapor gösteriyor ki küçük çocuklar dijital medyanın her alanına kısa sürede adapte oluyor ve zaman harcıyorlar. Çocukların ne kadar vakit geçirdiğini tespit etmek için televizyonlar yedi cüceleri kullanırken internet hem web?de sörf yapan çocukların sayısını hem de internette ne kadar vakit harcadıkları ile ilgili verileri kullanıyor. Bir hafta boyunca süren analize göre, çoğu çocuk gün içerisinden en az üç saat televizyon seyrediyor ve televizyonu çoğunluğu okul öncesi yaştaki çocuklar tercih ediyor. Yani medyanın her alanında vakit geçiren çocukların %47?si televizyon başında!


Ailelerle yapılan araştırma ise üç yaşından küçük çocukların %60?ından fazlasının internette video seyrettiğini gösteriyor. Bu oranın çocukların yaşı büyüdükçe azalmasının nedeni de okul çağındaki çocukların evde daha az vakit geçiriyor olması. Ancak 8 ile 18 yaş arasındaki çocuklar ile yapılan diğer bir araştırma ise bu yaş aralığındaki çocukların vakitlerinin yaklaşık %20?sini internette video seyrederek ya da cep telefonu ve ipod gibi diğer taşınabilir cihazlarda harcadıkları belirlendi.


Çocukların gelişiminde özellikle 0 ila 5 yaş arasının çok önemli olduğu düşünülürse bu rakamlar vahim bir durumun işareti olarak nitelendirilebilir. Ancak 5-9 yaş arası çocukların %90?ının en az bir saat kitap okuyor olduklarını bilmek bir nebze olsa da içimizi rahatlatıyor.





Önceki Haber: ‹‹ Facebook’un Fendi Kurumsal Siteleri Yendi, Yenecek


Sonraki Haber: Ünlü Oyunlar Japonya İçin Para Topluyor ››


src=http://1.gravatar.com/avatar/58dbff0892f4848b52612d326e660b88?s=80&d=http%3A%2F%2F1.gravatar.com%2Favatar%2Fad516503a11cd5ca435acc9bb6523536%3Fs%3D80&r=G


Deniz Şenyuva tarafından yazılmış tüm yazıları görmek için tıklayın.


Uygunsuz yorumlar sosyalmedya.co editörleri tarafından silinecektir. E-posta adresiniz sadece gerçek bir kişi olduğunuzu (ihtiyaç halinde) ispatlayabilmemiz içindir, bir başka kurumla paylaşılmayacaktır. Bu içeriğe yorum yaparak sosyalmedya.coya yorumunuzu yayınlamak için izin vermiş sayılırsınız.


sosyalmedya.co, Türk internet, teknoloji ve sosyal medya dünyasının nabzını tutan, ürettiği içeriklerle dijital sektöre yön veren, kollektif ve bağımsız bir web günlüğüdür.


© 2010-2012 sosyalmedya.co bir Entelijans iştirakidir. Tüm hakları saklıdır.


sosyalmedya.co, Radore Veri Merkezi sunucularından yayın yapmaktadır.


Built on the Whiteboard Framework for Wordpress & Less Framework. Powered by Wordpress.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder