21 Ekim 2013 Pazartesi

Neden Google Reklam ?

    Reklamın ve teknolojiye bağlı olarak internet reklamlarının gerekliliğinin nedenlerini belirttik. Birçok reklam kanalı seçeneğimiz olduğu gibi bu reklam kanallarından biri olan internette de reklam vermek için birçok seçeneğimiz var. Tabi ki görüntülü ve arama ağı reklamcılığın başını çeken internetin devi Google.

    Bir reklam kanalı olarak Google?ı tercih etmenizin en temel sebebi, kullanıcı kitlesinin çok geniş olmasıdır. Arama alanındaki reklamlardan örnek verecek olursak şöyle açıklayabiliriz;
Türkiye de bir kullanıcı, internet üzerinden bir konu veya marka hakkında arama ve sorgulama yapmak istediğinde, gideceği ilk arama motoru Google oluyor. Türkiye?deki internet kullanıcılarının %97si bir arama yaparken Google arama motorunu kullanıyor. Bu eksende bakacak olursak farklı bir arama motoruna reklam vermek biraz anlamsız kalıyor. Tabi ki internet reklamlarının temelinin, tıklama başına maliyet ödeme hesaplarına dayanmasından dolayı Google ile birlikte diğer arama motorlarına da reklam vermeniz yararınıza olacaktır fakat Google reklam larının bir ihtiyaç haline geldiğini unutmamak da fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder